סופריטו

סופריטו רוטב מבושל סמיך וארומטי, עשיר בתפוחי אדמה ובשר. ארוחה שלמה בסיר.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סופריטו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 600 גר' כתף / שריר / צלעות / צוואר טרי (חתוך לקוביות בגודל 3*3 ס"מ)
  • 2 בצלים גדולים פרוסים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מעט שמן לטיגון הבצל והשום
  • 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים גס
  • 2 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות גס
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות עבות
  • ½2 כוסות מרק עוף
  • מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:

1. מחממים בסיר 4 כפות שמן, מוסיפים בצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים שום ומטגנים קלות כדקה נוספת.
מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים היטב.
2.  מוסיפים לסיר את מרק עוף, מביאים לרתיחה ומתבלים. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים עד לריכוך הבשר כשעתיים.
3. בזמן הבישול, מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות תפו"א, הגזרים והבטטות עד להזהבה. מספיגים בנייר סופג.
4.  בתום השעתיים מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם הבשר, טועמים ומתקנים את התיבול (וזאת משום שתפוחי האדמה סופגים טעמים).
מבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעה נוספת.
לסיום, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.


 
דרג: