סופלה שוקולד

קינוח שוקולדי נימוח וחם שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סופלה שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2/3 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2/3 כוס (150 מ"ל) חלב
  • 2 ביצים
  • 200 גרם ביסקויטים פתי-בר
  • למלית :
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן

אופן הכנה:

1. למלית: שוברים את השוקולד לקוביות קטנות וממיסים במיקרוגל כחצי דקה. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שכל הגושים ייעלמו. משהים לצינון בטמפרטורת החדר .
2. לעוגה: שמים  את השוקולד, השמנת והחלב בסיר בינוני ומחממים עד שהשוקולד יימס והתערובת תיהיה אחידה.
מסירים מהאש. מוסיפים את הביצים ופירורי הביסקויטים ומערבבים היטב.
3. מכסים כסו את הסיר בנילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. 
4. משמנים תבניות סופלה אישיות או תבניות מאפינס. ממלאים בעיסה עד למחצית מגובה הדופן, ושמים במרכזה של כל מנה כפית גדושה מהמלית. מכסים בעוד כף של העיסה ואופים במשך 30-20 דקות על חום בינוני של 150 מעלות.
5. מקררים  כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ומגישים. 
 
דרג: