סופלה שוקולד עם רוטב תותים

סופלה שוקולד נמס בתוספת רוטב תותים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ג׳ני נחמן

דרג:
סופלה שוקולד עם רוטב תותים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חלמונים
  • 1 ביצה
  • 40 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם שמן קנולה, ניתן להשתמש באפיון בטעם חמאה
  • 40 גרם מיץ תפוזים סחוט טבעי
  • 2 כפות קמח רגיל או קמח מצה בפסח או קמח ללא גלוטן
  • לרוטב:
  • 300 גרם תותים ולמי שרוצה גרסה ״ שמנה ״ ניתן להוסיף שמנת להקצפה חלבית או פרווה

אופן הכנה:

1. מקציפים את החלמונים, הביצה, הסוכר והמלח לקצף תפוח ואוורירי.
2. את השוקולד ממיסים בכוס במיקרוגל ומוסיפים מיץ תפוזים ושמן.
3. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס אל קצף הביצים תוך כדי הקצפה. מוסיפים 2 כפות מהקמח, ומעבירים לתבניות אישיות.
4. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
5. לרוטב: טוחנים את התתים במעבד מזון או בכותש קרח. ניתן להקציף עם שמנת פרווה או חלבית. מגישים את העוגות חמות עם רוטב תותים מעל בנדיבות ורצוי מקורר.
דרג: