סופלה שוקולד חם ברוטב שוקולד כשר לפסח

מנה מושקעת מפנקת

מאת: שרון זרחיה

דרג:
סופלה שוקולד חם ברוטב שוקולד כשר לפסח
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסופלה:
  • 300 גרם שוקולד מריר "כרמית"
  • 1 כוס קמח מצה מנופה
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 5 ביצים
  • לציפוי השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר "כרמית"
  • 1 שמנת עמידה לקצפת "השף הלבן"
  • 3 כפות קוניאק

אופן הכנה:

הכנה
1. הכנת הסופלה: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
2. ממיסים בקערה מעל סיר מים רותחים את השוקולד והחמאה.
3. מוסיפים כוס סוכר ומערבבים.
4. מוסיפים את חמשת הביצים וכוס קמח המצה ומערבבים את התערובת .
5. יוצקים את התערובת לתבניות האישיות ואופים כ-10 דקות.
6. הכנת ציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד המריר מעל מים רותחים ומוסיפים את השמנת לשוקולד המומס,
מערבבים עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים 3 כפות קוניאק ומערבבים. יוצקים מעל הסופלה החם.

ניתן להגיש עם כדור גלידה או עם פירות חתוכים (כמו תותים).
דרג: