סופגניות

סופגניות ביתיות וממכרות

מאת: דורית ארן

דרג:
סופגניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 25

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 כוסות קמח
  • 1 שקית "שמרית"
  • 6 כפות סוכר
  • כף תמצית וניל
  • 3 ביצים או 1 ביצה + 2 חלמונים
  • 2 כפיות מלח
  • 6 כפות שמן
  • כף ברנדי
  • 1 כוס מים
  • ריבה למילוי
  • אבקת סוכר לפיזור
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
2. צרים כ-25 כדורים ומתפיחים על מגש משומן במקום חמים עד להכפלת הנפח. מומלץ להיעזר בתרווד או בכל חפץ שטוח ודק משומן היטב בכדי להרים את הסופגניה (לפני הטיגון) מהמשטח עליו היא מונחת.
3. מטגנים בשמן עמוק, לא חם מדי כ-2-3 דקות בכל צד (בעת הטיגון צריך להראות בעבוע קל ביותר מסביב לסופגניה).
4. מזריקים ריבה בעוד הסופגניות חמות ובוזקים אבקת סוכר.
דרג: