סופגניות

סופגניות לחנוכה במתכון איכותי שלא מאכזב

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שרונה ויינר

דרג:
סופגניות
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 30 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסופגניות:
  • 1 ק”ג קמח (7 כוסות)
  • 1 שקית שמרית (50 גרם) או 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
  • 1/4 1 כוסות חלב פושר (300 מ”ל)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 2 כפות ברנדי (30 מ”ל)
  • קליפה מגוררת מ-1/2לימון
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר
  • למילוי:
  • ריבת תות/ריבת חלב

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה.
מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים). מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום). מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
5. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.

דרג: