סופגניות תותים/דובדבנים עם גבינת מסקרפונה

סופגניות חנוכה פריכות ועסיסיות מאוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נויה עוז

דרג:
סופגניות תותים/דובדבנים עם גבינת מסקרפונה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 40 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 ק״ג קמח
  • 1.5 ליטר שמן לטיגון
  • 130 גרם חמאה חתוכה ל-8 קוביות
  • 2 בייצים
  • 1.75 כוסות חלב
  • 50 גרם שמרים טריים
  • חצי כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • כפית גרידת לימון או תפוז
  • 2 כפות וויסקי
  • 10 גרם מלח
  • לציפי ועיטור:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • רבע מקל וניל
  • כפית גרידת לימון
  • קונפיטורת תות ודובדבנים

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. 
מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית וניל גרדה והליקר.
2. מערבבים במהירות נמוכה כ- 6-7 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה. 
3. כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד;
4. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים רכים וחלקים.
5. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת טבמרווחים כדי שלא ידבקו, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפרטורת החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
6. בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם2 ליטר שמן בגובה של חצי הסיר בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. 
להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, ומגישים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.
7. לציפוי:  בקערה מניחים את המסקרפונה, סוכר ווניל. עם מטרפה ידנית מערבבים הייטב עד שהסוכר נמס והמילוי הפך לקרם.
מכניסים את ציפוי המסקרפונה לשק זילוף, מזלפים כתר בראש הסופגניה וממלאים את החלל הנותר בקונפיטורה.

דרג: