סופגניות ריוויון סיידר תפוחים וקינמון

גרסה שונה מעט לסופגניות המוכרות בתוספת סיידר תפוחים וקינמון, לאירוח במהלך ימי חג חנוכה

מאת: ליאת עזרן

דרג:
סופגניות ריוויון סיידר תפוחים וקינמון
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 סופגניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 60 גרם חמאת תנובה מרוככת
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס ריוויון bio
  • חצי כוס שמן לטיגון
  • 1 כוס סיידר תפוחים
  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • לציפוי:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף קינמון
  • לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה שף לבן

אופן הכנה:

הכנה:
1. לשפוך את הסיידר לסיר קטן לחמם על אש קטנה עד לצימצום המיץ ל- 1/4 כוס בערך 20 דקות - לבדוק מדי פעם את הכמות. בנתיים לערבב בקערה את היבשים ולהניח בצד.
2. במערבל חשמלי במהירות בינונית עם וו גיטרה, לערבב חמאה וסוכר עד אחידות. להוסיף ביצים אחת אחרי השניה להמשיך בערבול עד אחידות.
3. להוסיף את הסיידר המצומצם שהתקרר ואת הריוויון, לערבל מעט, להוסיף את התערובת היבשה ולערבל רק עד אחידות ולעצור. הבצק יוצא דביק וזה בסדר.
4. להניח בקערית לקירור במקרר לשעה.
5. לרדד את הבצק מעל נייר אפייה. מכיוון שהבצק דביק לא לפחד להשתמש בכמה קמח שצריך ברידוד.
6. לקרוץ עיגולים.
7. לחמם שמן לטיגון, לטגן כל סופגניה כ-2 דקות מכל צד עד שמקבלים צבע חום זהוב. להוציא מהשמן ולהניח על נייר סופג.
8. הכנת ציפוי סוכר קינמון: מערבבים בצלחת עמוקה 1/2 כוס סוכר, וכף קינמון. טובלים כל סופגניה בסוכר.
9. ציפוי גנאש שוקולד: מחממים במיקרוגל (למשך 30 שניות) 100 גרם שוקולד ו- 100 מ"ל שמנת מתוקה, לערבב עד המסה. לטבול כל סופגניה ברוטב.
דרג: