סופגניות קטנות בסירופ סוכר, גולאב גאן

מתכון לחג החנוכה השאוב מן המטבח ההודי, סופגניות בסירופ בטעם הל ייחודי

מאת: רבקה דנדקר

דרג:
סופגניות קטנות בסירופ סוכר, גולאב גאן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 15-20 סופגניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי קילו אבקת חלב
  • 2 גביעי שמנת חמוצה תנובה
  • 2 כפות חמאה תנובה מומסת במיקרוגל
  • כפית שטוחה הל
  • קמח רגיל לפי הצורך
  • כוס שמן לטיגון עמוק
  • לסירופ:
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 כוסות מים רתוחים

אופן הכנה:

הכנה:
1. לשים את כל מצרכי הבצק ויוצרים עיגולים קטנים כמו לכדורי שוקולד.
2. מטגנים בשמן חם עד השחמה, מקררים מעט ועם מזלג מחוררים בעדינות חורים בכדורים שיספגו את הסירופ ושמים את הכדורים בסירופ המוכן שמעט התקרר.
3. הכנת הסירופ: להרתיח היטב עד שיסמיך מעט ולהכניס לתוכו את הכדורים. מקררים ומכניסים לכמה שעות למקרר ומגישים בצלוחית קטנה יחד עם מעט מהסירופ.
 

דרג: