סופגניות עם הפתעת תפוז

סופגניות עם הפתעת תפוז, מומלצות לחנוכה

מאת: מור סעד

דרג:
סופגניות עם הפתעת תפוז
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתפוזים
  • 3 תפוזים
  • 3/4 כוס סוכר
  • לבלילה
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • 1 ביצה
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים קר
  • 1 ליטר שמן קנולה
  • לציפוי השוקולד
  • 1 שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כף ליקר תפוזים
  • אבקת סוכר
  • קינמון טחון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ציפוי השוקולד: שמים את קוביות השוקולד בקערה חסינת חום. שמים את השמנת בסיר ומביאים לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד שבקערה, מערבבים עד שהיא ממיסה את השוקולד, מוסיפים את הליקר ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד. מאחסנים במקרר עד לציפוי.
2. התפוזים: קולפים את התפוזים ופורסים אותם לפרוסות בעובי ס"מ- ס"מ וחצי. חותכים כל פרוסה לארבעה רבעים. מניחים בקערה וזורים מלמעלה את הסוכר.
3. משהים כך חצי שעה לפחות (עד שעה).
4. הבלילה: מניחים את התפוזים במסננת עשר דקות לפחות, כדי שיגירו נוזלים. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח (או הקמח יחד אבקת האפייה או יחד עם הסודה לשתייה) הביצה ומיץ התפוזים הקר, טורפים לבלילה אחידה (מרקמה צריך להיות יציב למדי, בדומה לזה של שמנת חמוצה) ומאחסנים במקרר עד לטיגון.
5. הטיגון: מחממים את השמן בסיר. בעזרת שתי כפות, טובלים את פיסות הבלילה כך שיעטפו אותה היטב ומכניסים בעזרת שתי הכפות לשמן החם. מטגנים כדקה מכל צד, או עד שהבלילה מזהיבה ותופחת. מוציאים וסופגים את עודפי השמן במגבות נייר.
6. ההגשה: מצננים קצת וטובלים מצד אחד בציפוי (או זורים מלמעלה סוכר וקינמון) אפשר גם לקשט בקליפות התפוזים המסוכרות. מגישים.
 

דרג: