סופגניות מפלצת

סופגניות עבודת יד מתוקות וטעימות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ויקי ברהום

דרג:
סופגניות מפלצת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ביצה
  • 1 שמנת 9% או אשל או יוגורט
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • סוכר וניל (לא חובה)
  • קורט מלח
  • כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1/2 1 כוסות קמח

אופן הכנה:

1. מחממים שמן עמוק בזהירות שלא יישרף! (אפשר להכניס לשמן חתיכת גזר או חתיכת תפוח עץ ששומרת עליו). 
2. מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב במזלג את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
3. מנמיכים להבה (כדי שלא ייחרכו מבחוץ ומבפנים יישארו בצקיות), ובעזרת 2 כפות מכניסים גושים כדוריים מהתערובת לשמן.
הן אמורות להתהפך לבד. אפשר לעזור להן להתהפך, כ-4 דקות מכל צד.
4. מוציאים ומניחים על נייר סופג. בודקים בעזרת קיסם שהן לא נותרו בצקיות בפנים.
5. מחדירים ריבת תות משובחת ומפזרים במסננת אבקת סוכר, להגיש מייד. במידה והן מתקררות, ניתן לחמם לפני ההגשה כ- 10 - 15 שניות במיקרו.



 
דרג: