סופגניות מיני מוצלחות

סופגניות מיני מוצלחות, חצי מכמות הקלוריות בסופגניה גדולה, וטעים לא פחות

מאת: מתכון גולש

דרג:
סופגניות מיני מוצלחות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 30 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 20 גרם שמרים
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב, פושר
  • 5½ כוסות קמח (685 גרם)
  • ½ כפית קינמון
  • 60 גרם חמאה, בטמפ’ החדר, חתוכה לפיסות
  • שמן, לטיגון עמוק
  • לציפוי:
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • ½ כפית קינמון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים בקערת המערבל את השמרים, הסוכר, הביצים, החלב, הקמח והקינמון. לשים במהירות בינונית כ-5 דקות. מוסיפים בהדרגה את החמאה, תוך כדי לישה, עד שהבצק אחיד וגמיש. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר 1½ ס"מ (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותן על המשטח). מסדרים את הכדורים בתבנית, במרווחים, מכסים במגבת מטבח ומשהים כ-20 דקות, עד שהם מכפילים את נפחם.

3. מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 180 מעלות, מחליקים לתוכו 5 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים 2 דקות לפחות, עד שהן מזהיבות בצדן התחתון. הופכים וממשיכים לטגן בסיר גלוי (כך נוצר הקו הלבן במרכז הסופגנייה), כ-2 דקות, עד שהן מזהיבות מצדן השני. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.

4. הציפוי: מערבבים את הסוכר והקינמון בצלחת עמוקה. מגלגלים את הסופגניות בתערובת ומגישים.

דרג: