סופגניות מיני

סופגניות מיני

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף ליטל ארזי

דרג:
סופגניות מיני
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 1/2 כוסות קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ו 1/4 כפית שמרים יבשים
  • 1ו 1/4 כוסות חלב 1% "תנובה" פושר
  • 20 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • שמן לטיגון
  • 8 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון

אופן הכנה:


1. בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב, מוסיפים את הביצה וטורפים היטב.
2. בקערת מיקסר, מערבבים כוס וחצי קמח עם הסוכר, מוסיפים את תערובת השמרים ובעזרת וו לישה מערבבים כדקה. מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבב כ 5 דקות על מהירות גבוהה, עד קבלת בצק נוח לעבודה.
3. מכסים את קערת המיקסר במגבת, ומניחים לבצק לתפוח כ-60 דקות או עד הכפלת נפחו.
4. מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי 1.5 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 4 ס"מ.
5. על מגש אפייה מקומח היטב, מניחים את העיגולים ונותנים להם לתפוח עד הכפלת נפחם, כ-60 דקות.
6. מחממים שמן בסיר בינוני, ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד הזהבה.
7. מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון. מניחים את הסופגניות בתוך תערובת הסוכר ומערבבים היטב.

דרג: