סופגניות ללא שמרים

סופגניות קלות הכנה בניחוח ברנדי, וניל וגרידת לימון, מתכון נהדר לחג החנוכה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סופגניות ללא שמרים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 2 כוסות קמח (350 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל +שקית אבקת אפייה)
  • 2 ביצים
  • 2 מיכלי שמנת חמוצה 9% / אשל / יוגורט
  • 5 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל (גם שקית סוכר וניל זה בסדר)
  • 1 כף ברנדי/ליקר אמרטו/ליקר תפוזים
  • קליפת מגוררת מלימון אחד
  • 2 כוסות שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר לעיטור

אופן הכנה:

הכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את הביצים והאשל, מוסיפים את הסוכר, המלח, הברנדי, הוניל וגרידת הלימון. כשהתערובת חלקה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
2. מחממים שמן בסיר בינוני ומעבירים מתערובת הסופגניות לשמן באמצעות 2 כפות.
3. מטגנים כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
4. מעבירים לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.
דרג: