סופגניות יולו

כבר ניסיתם סופגניות שמרים קלאסיות ממולאות ביולו? הכי טעים שיש.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
סופגניות יולו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 16-18

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 3 שקיקים (3x10 גרם) סוכר וניל
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 4-3 כפות חלב
  • שמן לטיגון עמוק
  • 3 גביעים של יולו שוקולד מריר או חלב
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:


1. מערבבים קמח וסוכר וניל בקערה. מוסיפים שמרים, שמן, ביצים, קליפת תפוז ו־3 כפות חלב, ולשים (ביד או במיקסר) לבצק רך, חלק מאוד וקצת דביק - מוסיפים עוד חלב אם יש צורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון דביק, ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. הופכים את הבצק על משטח מקומח, ולשים במשך דקה או שתיים. מרדדים לעלה בעובי 1.5 ס"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 6 ס"מ (בכוס או במקד). אוספים את שאריות הבצק, לשים שוב, מרדדים וקורצים עיגולים נוספים. מניחים כל עיגול בצק על ריבוע קטן (10 ס"מ) של נייר אפייה או נייר לעיטוף כריכים, ומסדרים במגש גדול. מכסים ביריעת ניילון, ומתפיחים עד שעיגולי הבצק כמעט מכפילים את נפחם.

3. מחממים שמן בעומק 5 ס"מ בסיר טיגון. כשהשמן חם דיו, מרימים את עיגולי הבצק בעזרת הנייר, והופכים אותם לתוך השמן (בלי הנייר). מטגנים כמה סופגניות יחד מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 2-1.5 דקות מכל צד, עד שהסופגניות שחומות־זהובות. מוציאים את הסופגניות המוכנות בכף מחוררת, ומספיגים על מגבות נייר.

4. מחדירים ידית של כף עץ לצידה של כל סופגנייה, דוחפים עד למרכז ומסובבים קצת כדי ליצור חלל במרכז הסופגנייה. ממלאים מזרק זילוף או שק זילוף עם צנתר דק ביולו, ומזריקים כמות נדיבה של יולו לתוך החור שבסופגנייה. מסדרים את הסופגניות הממולאות במגש, ובוזקים עליהן אבקת סוכר.



דרג: