סופגניות טבעת (דונאטס) אפויות בציפוי

סופגניות טבעת (דונאטס) אפויות בציפוי, מתכון מיוחד לחנוכה

מאת: חביבה טל

דרג:
סופגניות טבעת (דונאטס) אפויות בציפוי
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: כ-18

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 ק"ג קמח לבן או כוסמין לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים או 1/2 שקית שמרית
  • 1/2 שקית משפר אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים טרופות (לא קרות)
  • 1 כוס חלב פושר
  • 3 כפות מיץ לימון/תפוז
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון/תפוז
  • 100 גרם חמאה מרוככת במיקרו כ-20 שניות
  • לציפוי:
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 2 כפות שוקולד חרובים
  • 2 כפות ריבת חלב ללא סוכר (של קונדיטור)

אופן הכנה:

  • מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים סוכר, סוכר וניל, שמרים, משפר אפייה ושוב מערבבים היטב. מוסיפים תוך ערבול איטי חלב, ביצים, מיץ, קליפה ולבסוף את החמאה וממשיכים לערבל כ-10 דקות עד שהבצק אינו נדבק לקערה והוא גמיש וחלק. 
  • יוצרים כדור מהבצק ומורחים אותו במעט שמן קנולה וכן את הקערה ומניחים אותו במקום חמים לתפיחה של כ-1.5-2 שעות.
  • לאחר מכן מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2 ס"מ ויוצרים עיגולים בקוטר של כ8-10 ס"מ (עם מיקד או כוס גדולה) ובאמצע עיגול קטן (עם כוסית ליקר או מיקד מתאים). מניחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.
  • בינתיים מחממים את התנור ל-230 . אופים חמש דקות בחום גבוה 230 ואח"כ מנמיכים ל-190 לעוד כ-10-15 דקות. בודקים אם תחתית הדונאטס זהובה ואז מוציאים מייד לצינון על רשת ומכוסים במגבת מטבח.
  • הציפוי: מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה עד שמופיעות בועות מסביב. מכבים ויוצקים מחציתה לקערה שבה 2 כפות שוקולד חרובים. מערבבים מהאמצע עד שנוצר קרם חלק ומבריק. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה והפעם עם 2 כפות ריבת חלב.
  • לאחר שהדונאטס התקררו טובלים אותם באחד מהציפויים ומניחים על צלחת הגשה. 

  • דרג: