סופגניות טבעת אפויות (דונטס)

הסופגניה האמריקאית שכולם אוהבים, ניתן לקשט במגוון תוספות וןרטבים. זהירות, ממכר

מאת: חביבה טל \

מקור מתכון: חביבה טל

דרג:
סופגניות טבעת אפויות (דונטס)
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 25 דונאטס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם קמח רגיל מנופה
  • 25 גרם שמרים (1/2 שקית שמרית)
  • 1.1/4 כוס מים או חלב פושר
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • מיץ+קליפה מגוררת מלימון אחד
  • לציפוי לפני האפייה: ביצה טרופה עם מעט מים
  • לציפוי אחרי האפייה: אבקת סוכר וקינמון
  • לקישוט:
  • ריבה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת המיקסר את המרכיבים היבשים ומערבבים. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. משהים לתפיחה של שעה-שעתיים או עד הכפלת הנפח.

2. משטחים את הבצק לעובי 1.5 ס"מ וקורצים עיגולים עם כוס רחבה ובאמצע קורצים חור עם כוסית ליקר. מהשאריות לשים שוב וחוזרים על הפעולה עד גמר הבצק.

3. מניחים את הסופגניות טבעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה וגם את המיני סופגניות. מתפיחים עוד כחצי שעה, מורחים בביצה טרופה עם מעט מים.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה או עד שהסופגניות מזהיבות והן מוכנות גם בתחתית.

5. מניחים על מגש ומפזרים אבקת סוכר מעורבת בקינמון ואם רוצים מקשטים בריבה.
דרג: