סופגניות חמאה במילוי ערמונים ודבש

סופגניות מיוחדות וטעימות

מאת: מתכון גולש

דרג:
סופגניות חמאה במילוי ערמונים ודבש
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 כוס ערמונים לחים, קצוצים גס
  • 1/2 כוס דבש
  • 4 טיפות מיץ לימון
  • לבצק:
  • 250 גרם קמח תופח
  • 1 ביצה טרופה
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 20 גרם חמאת תנובה רכה
  • 3 כפות מים פושרים
  • לעיטור:
  • פתיתי קוקוס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הדבש עם הערמונים והלימון בצלוחית.
2. לשים את הבצק למרקם אחיד, יוצרים חיתוך עמוק במרכז, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים למשך 45 דקות. הבצק לא תופח גבוהה מאוד.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק.
4. יוצרים כדור בינוני מהבצק ופוחסים אותו על כף היד בעדינות לעובי 1 ס"מ.
5. בעזרת כפית מעבירים קצת מהערמונים למרכז הבצק וסוגרים סביב. מגלגלים לכדור בין כפות הידיים.
6. מטגנים את הסופגניות משני צידיהן מעל חום לא גבוה/ מוציאים בעזרת כף רשת למסננת.
7. מפזרים מעל הסופגניות החמות קוקוס ומגישים חם.
דרג: