סופגניות גבינה מלוחות

כשסופגניה ולביבה נפגשות: סופגניות גבינה ופסטו שיבלטו בשולחן החג

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סופגניות גבינה מלוחות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12-15 סופגניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/4 כוס חלב תנובה
  • 420 גרם קמח תופח
  • 1/3 כוס גבינת "גלעד – קצ'קבל" של תנובה, מגוררת גס
  • 3 כפות גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 100 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים של תנובה
  • 2 ביצים
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 קורט מלח
  • 1 כף רוטב פסטו של "אוליביה"

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה את הגבינות השום, הפסטו והמלח.
2. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את החלב ומערבבים.
3. מעבירים את הקמח התופח אל הקערה ולשים לבצק אחיד ולח מעט.
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפוח במשך 30 דקות.
5. בידיים מקומחות מעט לשים שוב את הבצק, מכסים ומניחים לעוד 15 דקות.
6. בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג בערך.
7. מחממים לחום בינוני שמן לטיגון עמוק.
8. לאחר שהשמן התחמם, מחליקים בעדינות 4-5 סופגניות אל השמן, בכל פעם.
9. הסופגניות יצופו לאחר דקה בערך.
10. מטגנים לגוון חום בצד אחד ומסובבים את הסופגניות לטיגון גוון כהה מצדה השני.
11. מוציאים מן השמן ומניחים על גבי צלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
12. מגישים חם.
דרג: