סופגניות בריוש אפויות

סופגניות פריכות מדהימות שנחטפות מהשולחן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: טניה פרדין

דרג:
סופגניות בריוש אפויות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 5 ביצים מהמקרר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/2 קילו קמח לחם
  • 50 מ"ל חלב (3/4 כוס)
  • 50 גרם סוכר חום (3 כפות)
  • 25 גרם דבש (כף)
  • 13 גרם מלח (2 כפיות)
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • ריבת/ קונפיטורת תות/ פרי אחר
  • גנאש שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד חלב/מריר
  • 100 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. שמים את הביצים במיקסר מוסיפים שמרים, חלב, סוכר דבש וקמח ולשים כ-3 דקות על מהירות איטית ואז מגבירים למהירות גבוהה ולשים 5 דקות נוספות.
2. לאחר שמתקבל בצק בסיסי, קשה וחלק מוסיפים את החמאה בהדרגה.
3. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות, אמור להתקבל בצק חלק וגמיש. במידת הצורך ממשיכים ללוש עד שמתקבלת התוצאה הרצויה.
4. מסיימים את הלישה. מעבירים את הבצק שאמור להיות נוזלי ודביק בעזרת מרית לקערה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה בטמפרטורת החדר לכ-40 דקות.
5. לאחר זמן המנוחה הראשון לשים את הבצק כ5 שניות ומניחים חזרה בקערה. על פעולה זו חוזרים עוד פעם אחת ולאחריה נכניס את הבצק ללילה במקרר.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר לשעה לפני תחילת העבודה.
7. חותכים לכדורים במשקל 50 גרם, יוצרים עיגולים ולשים על מגש אפיה או בתבנית בריוש, מכסים את הבצק ומתפיחים פעם נוספת לפחות כשעתיים עד לשילוש הגודל.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-15 דקות. מוציאים את הסופגניות ובעודן חמות מזריקים מלית ריבת תות או מלית גנאש שוקולד (ממיסים את השמנת עם השוקולד בבן מארי ומזריקים).
דרג: