סופגניות בציפוי בוטנים וקרמל ומילוי קצפת קרמל

סופגניות בציפוי בוטנים וקרמל ומילוי קצפת קרמל

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אביגייל מיזליק \

צילום: דניה \

עיצוב: מגזין "על השולחן"

דרג:
סופגניות בציפוי בוטנים וקרמל ומילוי קצפת קרמל
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 16 סופגניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסופגניות:
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות סוכר
  • ¾ כוס חלב סויה תנובה או מים פושרים
  • ½ 2 כוסות קמח
  • ביצה אחת
  • קמצוץ מלח
  • כף וחצי שמן או מרגרינה רכה
  • שמן לטיגון
  • רכיבים לציפוי ולמילוי:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס בוטנים קצוצים גס
  • 1 מכל (250 מ"ל) קצפת צמחית מסדרת שף לבן
  • חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • כף דבש

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. לבצק: מערבבים בקערה את השמרים עם שתי כפות הסוכר וחלב הסויה ומניחים לעשר דקות.
2. שופכים את הקמח לקערה גדולה ויוצרים שקע במרכז הערימה.
3. יוצקים לתוך השקע את תערובת השמרים,ביצה, מלח ואת שארית הסוכר. מערבבים ולשים עד שנוצר בצק רך וגמיש (כשלוש דקות).
4. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי ½1 ס"מ.
6. קורצים עיגולים בעזרת כוס, אוספים את שארית הבצק ושוב מרדדים.
7. מעבירים את עיגולי הבצק למגש משומן קלות , מכסים ומתפיחים עוד כעשרים דקות. (בינתיים מכינים את המילוי.)

הכנת המילוי:
1. מקציפים את הקצפת עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מחממים מעט את הדבש וחמאת הבוטנים (במיקרוגל או בסיר), מוסיפים 2 כפות קצפת, מערבבים בחוזקה ומעבירים לקערה של הקצפת. שומרים במקרר עד לשימוש

הכנת הסופגניות:
1. מחממים שמן לטיגון עמוק ובעזרת כף טיגון דקה ומשומנת קלות מרימים בזהירות את עיגולי הבצק ומטגנים על אש בינונית עד שיזהיבו מכל צד.מעבירים לניר סופג ומצננים מעט.

מילוי וציפוי:
1. מכינים את הקרמל לציפוי: במחבת רחבה שמים את כוס הסוכר וממיסים בזהירות לקרמל.
יוצקים פנימה את הבוטנים הקצוצים וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה ונוזלית. יוצקים מיד על כל הסופגניות 2 כפות מהקרמל לקבלת ציפוי אחיד.
(אם הקרמל התקשה מעט בינתיים ניתן לחמם אותו שוב למצב נוזלי).
ממלאים כל סופגניה בקצפת הקרמל על ידי מזרק ומסדרים על מגש.
דרג: