סופגניות במילוי וניל ופירות יער

סופגניות במילוי וניל ופירות יער

מאת: שילת גבאי

דרג:
סופגניות במילוי וניל ופירות יער
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 30 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 120 גרם סוכר
  • 15 גרם מלח
  • 360 מ"ל מים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • 50 גרם שמרים טריים
  • כפית תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה רכה
  • למלית :
  • 1 מקל וניל חצוי
  • 6 חלמונים
  • 125 גרם סוכר
  • 30 גרם קורנפלור
  • 30 גרם קמח
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • 150 גרם תערובת פירות יער
  • קורט מלח
  • 500 מ"ל חלב

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
לבצק:
1. שמים את כל החומרים ביחד (במשך כ-5 דקות) עד שמתקבל בצק אחיד.
2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים אותו לתפוח כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
3. לאחת התפיחה חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 80-60 גרם (תלוי בגודל הרצוי) ומגלגלים לכדורים.
4. מניחים את הכדורים על משטח משומן ונותנים לסופגניה לתפוח במשך חצי שעה עד 45 דקות.
5. מחממים סיר עם שמן עמוק בטמפ' של 180 מעלות.
6. מטגנים את הסופגניות למשך 2 דקות מכל צד.
7. מניחים את הסופגניות על ניר סופג, ממתינים 5 דקות ולאחר-מכן מזריקים את המילוי.


אופן ההכנה:
למילוי:
1. בסיר קטן מרתיחים חלב, סוכר ומלח.

2. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, קמח וקורנפלור. יוצקים בעדינות, תוך כדי ערבוב, את תערובת החלב לתערובת החלמונים ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.

3. מחזירים את התערובת לאש ומבשלים עד לרתיחה קלה מאוד.

4. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל.

5. מורידים את הקרם מן האש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומצננים.

6. מוסיפים את פירות היער ומערבבים.
דרג: