סופגניות במילוי בננה

סופגניות במילוי בננה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סופגניות במילוי בננה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח מלא (חיטה ו/או שעורה)
  • 25 גרם שמרים טריים או יבשים
  • רבע כוס חלב פושר (לגרסה טבעונית או מטעמי כשרות ניתן להשתמש בחלב סויה)
  • חצי כוס מים פושרים
  • רבע כוס סוכר
  • שמינית כוס דבש
  • רבע כוס שמן
  • 1 ביצה טרופה
  • חצי כפית קינמון
  • ריבת פרי טובה
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. ממיסים את השמרים בקערה קטנה עם החלב ועם חצי כפית מהסוכר ומניחים בצד עד התחלת התסיסה.
2. מנפים כוס מהקמח לתוך קערה גדולה והוסיפו לו את המים, הסוכר, הדבש, השמן, הביצה ואת התבלינים.
3. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים היטב.
4. מנפים פנימה את שארית הקמח תוך ערבוב עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. מניחים לו לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק נעשה אוורירי. מכיוון שמדובר בקמח מלא, לא רואים תפיחה כפולה כבקמח הלבן.
5. מחממים תנור ל- 170 מעלות ושמים בחמאה תבנית שקעים. ממלאים את השקעים בכדורי בצק ואופים בין 15-20 דקות עד שהסופגניות זהובות ורכות ולא בצקיות מדי.
6. מזריקים ריבה לסופגניות בעודן חמות ומגישים עם אבקת סוכר.

דרג: