סופגניות אפויות

סופגניות אפויות שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סופגניות אפויות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: מנות 30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה
  • ריבה
  • 1 ורבע כוסות מים (300 מ"ל)
  • כפית מלח
  • 4 ביצים מספר 2
  • 200 גרם חמאה "תנובה"
  • שקית או קוביה שמרית (50 גרם)
  • כוס סוכר (200 גרם)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט לחמאה (או המרגרינה). לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים ואת החמאה ולשים עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק).
2. משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה).
3. מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות.
4. מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווחים בין הכדורים. מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.
5. מורחים בעדינות ביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים את הסופגניות על גבי רשת.
6. חוצים את הסופגניה, מורחים ריבה איכותית וסוגרים חזרה. מפזרים אבקת סוכר ושמים מעל כפית ריבה במרכז.


דרג: