סופגניות אפויות

סופגניות אפויות, טעימות וממכרות

מאת: שולה נבגבקר-קוטק

דרג:
סופגניות אפויות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 25

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 30 גרם שמרים
  • 80 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 גביע שמנת חמוצה של תנובה
  • חצי כוס חלב
  • ביצה
  • חלמון
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • קליפת לימון מגוררת
  • למילוי:
  • 200 גרם שוקולד חלב עם אגוזים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד את כל החומרים של הבצק (חוץ מהשוקולד). לשים את הבצק 10-12 דקות, עד שהוא אחיד, גמיש ורך. מתפיחים בקערה מקומחת קלות עד להכפלת הנפח כשעה וחצי או לילה שלם במקרר.
3. קורצים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים על כף היד. מניחים קוביית שוקולד במרכז, מרימים את כל הקצוות ומהדקים ומגלגלים לכדורים. מניחים על נייר אפיה בתבנית שטוחה, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 15 דקות. מקררים ובוזקים אבקת סוכר.
דרג: