סופגניות אפויות

הגרסא ה"דיאטטית" של מנת החג הקלאסית

מאת: שירן משה לוי

דרג:
סופגניות אפויות
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 20 סופגניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גר' שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 11/2 כוסות מים קרים
  • 1 ק"ג קמח
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מלח
  • ריבת תות
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים שמרים וסוכר במיקסר וממיסים עם מים קרים.
2. מוסיפים קמח, ביצים, שמן ותמצית וניל ומערבלים 10 דק' ואז מוסיפים מלח ומערבלים עד שמקבלים בצק רך וחלק.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.
4. קורצים מהבצק 20 עיגולים בתבנית. מכסים עם מגבת ותפיחים שב 30 דק'.
5. אופים בתנור 15 דק', מוציאים ומוסיפים ריבה ואבקת סוכר.
דרג: