סופגניה אפויה

לשמור על הגיזרה אבל עדין לאכול סופגניה - סופגניה דיאטטית, אפויה ולא מטוגנת

מאת: אורלי לוי

דרג:
סופגניה אפויה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • רבע כוס חלב פושר
  • חצי כוס מים פושרים
  • טיפה של מיץ לימון
  • רבע כוס סוכר
  • רבע כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה טרופה
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית גרידת הדרים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בקערה ממיסים את השמרים בחלב ובחצי כפית מהסוכר ומניחים בצד עד שמתחילות להיווצר בועות.
2. את הקמח שמים בקערה גדולה ומערבבים עם מים, סוכר, שמן, ביצה, מלח, גרידת קליפת ההדרים.
3. מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.
4. מניחים את התערובת לתפוח במשך כשעה במקום חמים.
5. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
6. לוקחים תבנית אפייה ומניחים נייר אפייה.
7. משמנים מעט את הידיים.
8. יוצרים בעדינות כדורים ומניחים בתבנית.
9. אופים 15-20 דקות, עד שפנים הסופגניה עדיין רך אבל לא בצקי.
10. מזריקים לתוך הסופגניות את הריבה ומפזרים מלמעלה סוכר.
 
דרג: