סופגדונאטס

סופגניות דונאטס נימוחות עם מגוון ציפויים לבחירה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: תמי כהן כהן

דרג:
סופגדונאטס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • חצי קילו קמח
  • חצי שקית שמרית
  • חצי שקית משפר אפייה
  • חצי כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 4\3 כוס חלב פושר
  • 150 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 2 כפות יין לבן
  • קרם ווניל:
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 מקל ווניל
  • ציפוי תות:
  • 4 כפות ריבת תות
  • 2 כפות גבינת מסקרפונה
  • קרם זיגוג לבן צבועני:
  • 4 כפות מים
  • מקל ווניל
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 50 גרם חמאה

אופן הכנה:

1. לבצק: מכניסים למיקסר את הקמח, השמרים, משפר האפייה והסוכר. מערבלים קלות ואז מוסיפים את החלב, הביצים והיין.
אחרי שנוצר בצק מוסיפים תוך כדי עירבול את החמאה ולבסוף את המלח.
2. מתפיחים עד הכפלת הנפח ומכינים כדורים לסופגניות או שמרדדים את הבצק וקורצים עיגולים עם חור לדונאט.
מתפיחים פעם שנייה.
3. מחממים סיר רחב עם שמן עמוק ומטגנים 2-3 דקות מכל צד.
4. לציפויים:
קרם ווניל: 250 מ"ל שמנת להקצפה, 2 כפות סוכר,1 מקל ווניל.
ציפוי תות: 4 כפות ריבת תות,2 כפות גבינת מסקרפונה.
זיגוג לבןצבעוני: 4 כפות מים, מקל ווניל, 2 כוסות אבקת סוכר, 50 גרם חמאה.
5. מחממים 2 דקות על האש וטובלים. מקשטים כיד הדמיון.

דרג: