סויה עם אורז

תבשיל אורז מגוון עם סויה כתוספת משביעה לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סויה עם אורז
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 6-5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית פולי סויה מוקפאים "סנפרוסט" (400 גרם)
  • 1 כוס (150 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
  • שמן קנולה
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות אורז לבן
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות
  • 1/2 חציל בינוני, חתוך לקוביות
  • פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות
  • פלפל צהוב קטן, חתוך לקוביות
  • 5 כפות שומשום, קלוי
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • 2 כפות בצל ירוק, פרוס דק
  • 2 כפות כוסברה, קצוצה

אופן הכנה:

1. מאדים את הבצל עם 2 כפות שמן קנולה עד שקיפות, מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
2. מוסיפים אורז, מלח, פלפל ומוסקט ומטגנים במשך 4-3 דקות.
3. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות.
4. במחבת רחבה מחממים 2 כמות שמן קנולה ושמן שומשום, מוסיפיםאת הגזר והחצילים ומטגנים על להבה גבוהה כ-4 דקות.
5. מוסיפים שמן, פלפלים, שומשום קלוי, פולי סויה, סוכר וג'ינג'ר, מבשלים כ-4 דקות, מוסיפים לאורז ומערבבים.
6. מוסיפים בצל ירוק וכוסברה, מערבבים ומגישים.

דרג: