סהרוני גבינה ודבש

מאפים טעימים שמתאימים מאוד לאירוח.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
סהרוני גבינה ודבש
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 40 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס (125 גרם) קמח לבן בהיר
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • ¾ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 150 מ"ל שמנת חמוצה "תנובה" 15%
  • 75 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ½ כוס דבש
  • 45-40 עלי מרווה בגודל בינוני
  • 100 גרם גבינת "פרומעז"

אופן הכנה:


1. מכינים את הבצק. מנפים את הקמחים עם המלח ועם אבקת האפייה לקערת המיקסר או מעבד המזון, מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה ו־50 גרם פתיתי פרמזן ומעבדים לבצק חלק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, משטחים כל חלק לדסקית, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים לפחות.

2. מקמחים היטב את משטח העבודה, ומרדדים כל דסקית לעלה בעובי 2 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ, ושומרים את עודפי הבצק בצד.

3. מנטפים טיפה גדולה של דבש על קו השליש התחתון של כל עיגול, מניחים עלה מרווה וחתיכת פרומעז (פורסים את הגבינה ל־7 פרוסות וחותכים כל פרוסה ל־6 חלקים), וזורים מעט פתיתי פרמזן. מקפלים את החצי העליון של עיגול הבצק מעל החצי התחתון, ומהדקים היטב את השוליים. אוספים את שאריות הבצק, לשים מחדש, מרדדים וקורצים עיגולים נוספים.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו. בתוכנית טורבו אפשר לאפות את שתי התבניות יחד). מרפדים שתי תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה.

5. מסדרים את הסהרונים בתבניות. מברישים את חלקו העליון של כל סהרון במעט דבש מחומם (מחממים 15 שניות במיקרוגל עד שהדבש הופך דליל מאוד ומתחיל לבעבע), ואופים  במשך 18-15 דקות, עד שהבצק שחום ופריך. מוציאים את סהרונים מהתנור, ומברישים אותם שוב בדבש מחומם. מצננים.



דרג: