סברינה משודרגת

סברינה משודרגת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לאה שקורי

דרג:
סברינה משודרגת
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 15 יח'

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק ל - 15 יח':
  • 3 כוסות קמח
  • 0.5 כוס סוכר
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 100 גר' שמן
  • 5 ביצים
  • קורט מלח
  • עד כוס מים
  • 0.5 חב' שימרית - 25 גר'
  • לסירופ:
  • 1 קילו סוכר
  • 1 ליטר מים
  • חומרים למילוי:
  • 6 תותים
  • 3 קיווי
  • אננס אחד גדול
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • 15 תותים לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים, מוסיפים שמן, חמאה מומסת וביצים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
2. מזלפים לתבנית ומתפיחים שעה.
3. אופים ב-180C עד 40 דקות. בגמר האפיה יש לקרר לטמפ' החדר.
4. יש להכין סירופ סוכר מתערובת של 1 קילו סוכר ו - 1 ליטר מים עד רתיחה. להנמיך את האש למינימום ולבשל את הסברינות 3 דק' מכל צד.
5. יש לחתוך לקוביות את הפירות (פירות העונה - קיווי, תות שדה, אננס, אפרסק, משמש), להכניס אותם דרך מסננת לסירופ ל - 2 דקות. להוציא ולסנן.
 

דרג: