סביח פטריות חצילים וגרגרי חומוס

את הסביח המיוחד אתם חייבים לטעום! יפה ימין משתפת אותנו במתכון

מאת: יפה ימין

דרג:
סביח פטריות חצילים וגרגרי חומוס
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 3

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב פרסייד
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 חציל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קופסה חומוס גרגרים
  • סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
  • לסלט
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 מלפפון
  • 1 בצל
  • חופן עלי פטרוזליה
  • שמן זית
  • מיץ סחוט מלימון טרי
  • מלח
  • פלפל
  • לימון
  • טחינה (מלח, שום, כוסברה, לימון, מים קרים מאוד)
  • 3 ביצים מגוררות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת רחבה מוסיפים לימון ושיני שום מערבבים.
2. מוסיפים חציל ומטגנים עד להשחמה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן מטבלים במלח פלפל.
3. מוסיפים גרגרי חומוס ומערבבים עוד כדקה.

הכנת טחינה:
1. מכינים טחינה-מערבבים במרץ את הטחינה,מיץ לימון שום ומלח.
2. מוסיפים בהדרגה מים ומערבבים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

הכנת סלט:
1. מכינים סלט- קוצצים את הבצל ,עגבניות,ומלפפון מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה.

הרכבת המנה:
1. מניחים סלט קר בצלחת מעל את החומוס, חצילים ופטריות, מוזגים את הטחינה ומגררים ביצה קשה.
דרג: