נתח סלמון צרוב בסויה, ג'ינג'ר וצ'ילי מתוק

מתכון לערב ראש השנה, פילה סלמון בנוסח תאילנדי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
נתח סלמון צרוב בסויה, ג'ינג'ר וצ'ילי מתוק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כף כוסברה קצוצה
  • כוס וחצי צ'ילי מתוק
  • 1/3 כוס סויה
  • כפית שטוחה של ג'ינג'ר כבוש קצוץ
  • מיץ לימון טרי
  • 3 עגבניות מיובשות קצוצות
  • 2 כפות עירית קצוצה דק
  • 4 נתחי סלמון (מאורכים) ללא עצמות– ניתן להשיג סלמון נקי מעצמות ברשתות השיווק
  • שמן תירס
  • 1/3 פלפל ירוק
  • 1/3 פלפל צהוב

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערית מערבבים את הסויה עם הג'ינג'ר, כף מיץ הלימון, הצ'ילי המתוק, העגבניה המיובשת, והעירית.
2. מסדרים בצלחת גדולה את נתחי הסלמון על צד העור ומורחים היטב במרינדה. משרים כ-20 דקות.
מחממים מחבת פסים כבדה ומורחים בשמן .
3. צולים את נתחי הדג מכל צדדיו, יש לשים לב לא לייבש את נתח הדג. על מנת להפוך את הנתח, מומלץ לאחוז לאורך הנתח עם מלקחיים ארוכות, להרים בעדינות את כל הנתח ביחד ולהפוך.
4. מחממים קלות את הרוטב שנותר.
5. מעבירים לצלחת ההגשה, יוצקים על כל נתח מהרוטב החם ומפזרים מעל פלפלים קצוצים דק וכוסברה קצוצה
 

דרג: