נתח דג סלמון אפוי בתנור בסויה, דבש ושמנת מלמעלה

רוצים לפנק את האהוב/ה בארוחה קלילה אך טעימה ומיוחדת? הגעתם למקום הנכון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף אבי שליסל

דרג:
נתח דג סלמון אפוי בתנור בסויה, דבש  ושמנת מלמעלה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתח פילה סלמון במשקל 400 גרם חצוי לשניים
  • 2 כפיות דבש
  • 1/4 כוס סויה סיני
  • 1/4 כוס מים
  • מעט חמאה מומסת
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 2 ראשי שום
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

1. מערבבים את הסויה המים והדבש ומשרים את נתח הדג ל שעתיים.
2. עוטפים את ראשי השום בנייר כסף ואופים בתנור 180 מעלות כ 20 דקות ומוציאים.
3. מורחים כלי חסין אש בחמאה ומניחים עת הדג יוצקים מעל את המישרה.
4. בסיר קטן מחממים את השמנת ומביאים לרתיחה מבשלים מספר דקות.
5. חוצים את ראשי השום 2 חצאי שום משאירים לקישוט ואת השניים הנותרים סוחטים לתוך הרוטב מערבבים היטב.
6. את הדג אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 15 דקות עד שמוכן. מניחים על צלחת ויוצקים את הרוטב מעל מקשטים בחצי שום אפוי ומגישים. אפשר לקשט גם בפטרוזיליה.

 


דרג: