נתחי סלמון בגלימת קוסם

דג סלמון מטוגן בבלילת טמפורה, מנה עיקרית מרשימה וטעימה המתאימה לכל ארוחה חגיגית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
נתחי סלמון בגלימת קוסם
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פילה סלמון, נקי מעצמות, עור ושומן
  • 150 גרם קמח לבן
  • 1 חלבון ביצה
  • 100 מ"ל סודה מאוד קרה ומלאה בגזים
  • 100 מ"ל בירה שחורה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • 10 עלי מרווה, קצוצים
  • צ'ילי מתוק
  • 1/2 לימון חתוך למשולשים דקים
  • גבינת "עין גדי קממבר" חתוכה למשולשים קטנים

אופן הכנה:

הכנה:
1. חותכים את הסלמון לנתחים בינוניים מאורכים.
2. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני גבוהה.
3. מסדרים את נתחי הסלמון מעל צלחת רחבה ומפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, מרווה קצוצה ויוצקים מעט מיץ לימון. משרים במקרר למשך 20 דקות
4. בקערה מכינים את תערובת הטמפורה, ממש סמוך לזמן הטיגון: מערבבים מעט בעזרת מזלג את החלבון, הסודה, הקמח והמלח. ניתן להשאיר גושים בבצק, רצוי לא לערבב לגמרי את חומרי התערובת.
5. טובלים עם האצבעות נתח סלמון בבצק כך שיהיה מכוסה מכל הכיוונים בבלילה, מנערים שאריות ומניחים בזהירות בשמן החם. שהציפוי שחום ונפוח מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.
6. מגישים מיד, חם עם פרוסות לימון קטנטנות מעל, בליווי צ'ילי מתוק ומשולשי גבינת קממבר.
דרג: