נתחי אדמונית ברוטב סלסה מנגו וקונפיטורה משמש

נתחי דג אפויים בתנור, מוגשים במעטה רוטב סלסה חריף מתקתק, מנה חגיגית לארוחת שבת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
נתחי אדמונית ברוטב סלסה מנגו וקונפיטורה משמש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב:
  • 2 מנגו בינוניים קלופים ומגולענים, חתוכים לקוביות בנות 1 ס"מ
  • 1 כף פלפל צ'ילי אדום קצוץ
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות קונפיטורת משמש
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 לימון מגורר וסחוט למיץ
  • קורט מלח-ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • לאדמונית:
  • 12 פילטים (140 גר' כל אחד) של דג אדמונית טרי
  • 1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן הכנה:

הכנה:
1. לרוטב הסלסה: הכניסו לקערה בינונית את שמן הזית, מיץ הלימון והקונפיטורה משמש לייט וערבבו היטב.
2. הוסיפו את הכוסברה, השום והצ'ילי וערבבו.
3. הוסיפו את קוביות המנגו וערבבו פעם נוספת.
4. מתבלים עם מלח ופלפל.
5. לדג האדמונית: חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
6. הניחו את הדגים כשעורם כלפי מטה ותבלו במלח ופלפל.
7. מירחו את הדגים בשמן בעזרת מברשת.
8. אפו כ-8 דקות עד שהדגים מוכנים לכל רוחבם.
9. הוציאו מהתנור והגישו כל נתח דג עם 2 כפות רוטב הסלסה.

דרג: