נתחוני פילה בקר ברוטב רימונים מעל אורז בסמטי

תבשיל פילה בקר ברוטב יין, ירקות ורימונים על מצע אורז בסמטי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
נתחוני פילה בקר ברוטב רימונים מעל אורז בסמטי
שף מתחיל - קל \ בשרי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 כף מלאה דבש
  • 1 כף גרגירי כוסברה כתושים וקלויים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף צ'ילי מתוק
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 350 גרם פילה בקר מיושן של "אדום אדום"
  • 2 כפות שמן בוטנים
  • 3/4 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • חופן גדול של שעועית ירוקה קפואה "סנפרוסט", מופשרת ומסוננת ממים
  • אורז בסמטי לפי הטעם
  • 1/3 כוס יין אדום

אופן הכנה:


1. את האורז מכינים לפי הוראות היצרן שעל האריזה.
2. חותכים את פילה הבקר לקוביות בינוניות שוות.
3. מערבבים ביחד את הסויה, רכז הרימונים, הדבש, הכוסברה, שמן הזית והצ'ילי המתוק.
4. מעבירים לצלחת רחבה ועמוקה, כדי שיהיה לנו נוח לערבב את הפילה הצלוי בהמשך.
5. מחממים ווק ומוסיפים 2 כפות שמן קנולה.
6. מחממים היטב ומקפיצים את נתחוני הפילה לחצי דקה עם 2 קורט פלפל שחור גרוס.
7. מוציאים ומעבירים לתערובת רוטב הרימונים.
8. מערבבים היטב, מחממים שוב היטב את הווק ומוסיפים 2 כפות שמן בוטנים
9. מוסיפים את הפטריות והשעועית הירוקה עם 2 קורט מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס.
10. צולים ל-2 דקות ומוסיפים 1/3 כוס יין אדום. צולים מעל חום בינוני לצמצום קל של הרוטב.
11. מוסיפים את נתחוני הפילה ומקפיצים לעוד 2 דקות לריכוך.
12. מגישים את התבשיל מיד בעודו חם מעל האורז הבסמטי.

דרג: