נתחוני עוף בעגבניות קולורבי ואורגנו

מנה בשרית שתתאים לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
נתחוני עוף בעגבניות קולורבי ואורגנו
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 עגבניות אדומות גדולות
  • שמן זית
  • 800 גרם חזה עוף חתוך לניתחונים מאורכים לא עבים
  • 3 כפות קמח מעורבבות עם קורט מלח גס
  • חצי קולורבי בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל ירוק בינוני חתוך לקוביות בינוניות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 כפיות של עלי אורגנו טרי
  • מלח בישול.
  • פלפל שחור
  • פפריקה חריפה
  • כף כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מסירים מן העגבניות את השורש ובבטן העגבניה חותכים איקס לא עמוק.
2. מרתיחים ליטר מים ומבשלים את העגבניה למשך 3 דקות, מצננים, קולפים וחותכים לקוביות.
3. את נתחוני העוף מקמחים קלות.
4. מחממים היטב 2 כפות שמן זית במחבת. צולים את נתחוני העוף כ-2 דקות (יש להפוך מדי פעם) לצליה חיצונית בלבד ומוציאים לצלחת בצד.
5. לאותה מחבת יוצקים 2 כפות שמן זית ומחממים היטב. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה תוך ערבוב.
מוסיפים את קוביות העגבניה ,הקולורבי והפלפל . צולים 3 דקות ומוסיפים 4 כפות מים.
6. צולים על אש נמוכה ותוך עירבוב כ 10 דקות.
7. מוסיפים למחבת 2 כפות מים ומתבלים בעלי האורגנו, מלח בישול ,פלפל שחור וקורט קטן מאוד של פפריקה חריפה. אם הרוטב "יבש" מידי בשלב זה, ניתן להוסיף מעט מים.
8. לאחר דקה מוסיפים את נתחוני העוף לרוטב הרותח ומשאירים על להבה בינונית למשך 4 דקות
9. מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בכוסברה ומגישים.
דרג: