נתחוני חזה עוף צלויים בזיתים, טימין ולימון על מצע בורגול

מנה מלאת טעמים וקלה להכנה. ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
נתחוני חזה עוף צלויים בזיתים, טימין ולימון על מצע בורגול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 יח' חזה עוף בינוני ללא עצם
  • 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 1/3 כוס זיתים מצומקים (טאסוס) ללא גרעין
  • 1/2 לימון עסיסי
  • 1 כף עלי טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס יין לבן
  • מלח גס
  • צ'ילי יבש גרוס
  • 1 שן שום
  • לבורגול:
  • 2 כוסות בורגול
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח דק
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. חותכים את חזה העוף לנתחונים רחבים.
2. מכינים מרינדה:
במעבד מזון טוחנים למרקם גס את הזיתים, מיץ מחצי הלימון, כף עלי הטימין, 3 כפות שמן זית, 2 קורט מלח גס, קורט קטן של צ'ילי יבש גרוס, שן השום והיין הלבן.
3. מערבבים את נתחוני העוף עם המרינדה ומשרים לשעה.
4. מעבירים את העוף לתבנית בינונית ומסדרים בשכבה אחת. צולים בתנור למשך 10-15 דקות. יש לשים לב שלא לייבש את חזה העוף.
5. במקביל מעבירים את הבורגול לקערה גדולה ומעל יוצקים מים רותחים עד לגובה 3 ס"מ מעל הבורגול.
6. משרים לריכוך של 20 דקות לערך. סוחטים את הנוזלים מהבורגול בעזרת האצבעות.
7. מערבבים בקערה עם העגבניות המיובשות, הפטרוזיליה, קורט קטן פלפל שחור טחון, 2 קורט מלח דק, הלימון הכבוש ושמן הזית ומערבבים היטב.
8. מגישים את נתחוני חזה העוף חם מעל הבורגול החם.
דרג: