נשנושי קישואים וכרובית צלויים בליווי איולי חזרת

מתכון בריא וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
נשנושי קישואים וכרובית צלויים בליווי איולי חזרת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 קישואים בינוניים ישרים
  • 8 פרחי כרובית בינוניים וטריים
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 חופן קטן של עלי מרווה חתוכים לרצועות עבות
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • לאיולי:
  • 3/4 כוס מיונז
  • 1 כף חזרת
  • 1/3 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • קורט מלח

אופן הכנה:

הכנה
הכנת האיולי:
1. בקערית מערבבים את המיונז עם החזרת.
2. מוסיפים את קוביות הפלפל הירוק ומתבלים במלח.
הכנת הנשנושים:
1. חותכים את קצוות הקישואים וחוצים אותם לאורכם, חוצים האורכים לשני חלקים לרוחבם.
2. מעבירים לקערה את הקישואים עם הכרובית ומעל יוצקים 5 כפות שמן זית, חומץ בלסמי, שום כתוש ,קורט מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס, עלי המרווה הקצוצים וחצי כפית של סוכר חום. מערבבים היטב.
3. מחממים מחבת פסים ומורחים בשמן זית.
4. צולים את הקישואים על צידם האחד ולאחר 2 דקות הופכים וצולים את הצד השני.
5. צולים במקביל את הכרובית תוך סיבוב מידי דקה, עד לריכוך קל והשחמה קלה. יש לשים לב שהקישואים והכרובית לא יתרככו מידי.
6. מגישים את הקישואים והכרובית חמים בצלוחית אישית בליווי האיולי חזרת בצלוחית נפרדת.
דרג: