נשיקות מרנג בכחול לבן ליום העצמאות

נשיקות כחול לבן שיעשו שמח לאורחים הקטנים

מאת: מירב גביש

דרג:
נשיקות מרנג בכחול לבן ליום העצמאות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 200 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חלבונים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה או שקית וניל
  • צבע מאכל כחול
  • 3 שקיות זילוף

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
2. מקציפים חלבונים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל. מקציפים כ-8 עד 10 דקות במהירות גבוהה עד שהקצף יציב ומבריק.
3. לוקחים שליש מהקצף הלבן ומעבירים לשקית זילוף.
4. טובלים קיסם עץ בצבע מאכל לקצף הנותר, מקפלים בעדינות עד שנוצר צבע תכלת בהיר, מעבירים חצי מהקצף לשקית זילוף.
5. מוסיפים שוב צבע מאכל כחול לקצף הנותר (לגוון כהה יותר) מקפלים בעדינות ומעבירים לשקית זילוף.
6. מזלפים נשיקות קטנות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים שעתיים עד שהנשיקות נפרדות בקלות מהנייר. מכבים את התנור ומשאירים בתנור עד שמתקרר. שומרים בקופסא אטומה.
7. להגשה: שמים נשיקות בשקית צלופן קשורה בדגל ישראל עם סרט כחול לבן, מנג'טים או כלי הגשה בכחול או לבן.
דרג: