נשיקות מערבולת שוקולד

קינוחים אישיים בצורת נשיקות שוקולד פריכות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דני צימרמן

דרג:
נשיקות מערבולת שוקולד
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם נטיפי שוקולד
  • 2 ביצים בינוניות
  • 3/4 כוס אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 110 מעלות, ומכינים 2 תבניות אפייה על נייר אפייה: מסמנים בעיפרון סביב התבניות, גוזרים את הנייר ומניחים אותו בתוך התבניות.
2. שופכים כ-5 ס"מ מים לתוך סיר קטן. מחממים את המים אד שהם מבעבעים, ומסירים את הסיר מהאש. מכניסים את נטיפי השוקולד לקערה קטנה חסינת חום.
3. בעדינות, מכניסים את הקערה לתוך הסיר ומערבבים את השוקולד בכף עץ עד שהוא נמס. מוציאים את הקערה מהסיר ומשאיירם להיתקרר, בזמן שמכינים את המרנג.
4. כדי להפריד את החלבון מהחלמון, שוברים ביצה אחת על צד הקערה ומחליקים את הביצה לאט על צלחת קטנה. מניחים כוסית ביצים מעל החלמון.
5. מחזיקים את כוסית הביצים והטו את הצלחת מעל הקערה, כך שהחלבון יזל פנימה. חזרו על הפעולה עם הביצה השנייה, כך ששני החלבונים יהיו בקערה.
6. מקציפים את החלבונים בעזרת המטרף עד שמתקבל קצף סמיך. כשמרימים את המטרף, צריכות להיבצר "גבעות" קטנות.
7. מוסיפים כפית גדושה של אבקת סוכר לקצף, עד שכל אבקת הסוכר נגמרת.
8. בעזרת כפית, מטפטפים את השוקולד המומס מעל הקצפת. מערבבים פעם או פעמיים כדי שהשוקולד יכנס פנימה ויוצר מרקם של שיש.
9.לוקחים כף גדושה מהתערובת ובעזרת כפית מעבירים את התערובת לתוך תבניות האפייה.
10.מכינים עוד 11 נשיקות כאלה, ואופים אותן בתנור במשך 40 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את התבניות בפנים. אחרי 15 דקות, מוציאים אותן להתקרר.



 

דרג: