נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער - פרווה

שכבות של עלי פילו מזוגגים בקרמל וביניהם קצפת צמחית אוורירית בניחוח וניל ופירות יער חמצמצים-מתקתקים.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער - פרווה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעלי פילו מסוכרים:
  • 4 עלי פילו
  • ביצה טרופה
  • סוכר
  • לפירות יער:
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
  • 1 כוס פירות יער טריים או קפואים
  • 1 כף ליקר דובדבנים (או קרם דה קסיס)
  • להגשה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות סוכר

אופן הכנה:

1. מורחים עלה פילו במעט ביצה טרופה, מניחים עוד עלה ומורחים שוב בביצה. 
2. בעזרת כוס קורצים עיגולים ומפזרים מעליהם סוכר.
3. מניחים את עיגולי הפילו על תבנית עם נייר אפיה, כשצדם המסוכר כלפי מטה. מברישים במעט ביצה ושוב מפזרים סוכר מעל.
4. חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנותרים.
5. אופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך 4 דקות עד הזהבה.
6. לקראת ההגשה מרתיחים מים וסוכר עד לקבלת סירופ. מוסיפים פירות יער וליקר דובדבנים ומרתיחים עוד דקה.
7. מקציפים את הקצפת הצמחית במערבל ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
8. להגשה: מניחים עיגול פילו בצלחת, מזלפים מעליו קצפת ומפזרים פירות יער. יוצרים שכבה נוספת של בצק – קצפת – פירות ומסיימים בעלה פילו.

דרג: