נסיכה בסגול: עוגת גבינה-אוכמניות

עוגת גבינה שיקית, עם שילוב מנצח של מתיקות וחמצמצות. נסיכה אמיתית בסגול.

מאת: מירה פרידמן

דרג:
נסיכה בסגול: עוגת גבינה-אוכמניות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: עגולה מתפרקת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • שרוול פתי בר וניל
  • 75 גרם חמאה
  • 2-3 כפות סוכר חום
  • למלית גבינה- אוכמניות:
  • 300 גרם אוכמניות טריות או קפואות (חבילה)
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 1-1.5 כוסות סוכר
  • 3 כפות קמח
  • קמצוץ מלח
  • 4 ביצים גדולות, בטמפ' החדר
  • גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1.5 כפות תמצית וניל איכותית
  • לזיגוג:
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • כוס סוכר

איך מכינים:

1. מחממים את התנור למקסימום, מערבבים את האוכמניות עם הסוכר חום והמייפל, ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ל15 דקות (או עד שזה מבעבע במיצים שלו). מוציאים, מרסקים בבלנדר ומצננים. מורידים את חום התנור ל180.

2. מכינים את התחתית: מרסקים את הפתיבר, מוסיפים את הסוכר החום והחמאה, מעבדים לפירורים גדולים, ומשטיחים את התערובת על בסיס תבנית מתפרקת. מכניסים לתנור ל10 דקות להתגבשות, ומצננים (עדיף בפריזר לזירוז תהליכים). מכניסים תבנית גדולה מלאה במים רותחים לרצפת התנור, שיתחיל להעלות אדים לקראת עוגת הגבינה.

3. מערבבים היטב את הגבינה עם הסוכר, עד שהסוכר נמס לחלוטין ולא ניתן לזהות את הסוכר בבלילה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים אחד אחד את הביצים, ומטמיעים כל אחד לפני הוספת הבא. מוסיפים את שאר המצרכים, כולל את האוכמניות המרוסקות, ומערבבים עד שהכל נצבע בצורה אחידה בצבע הסגול (המשגע).

4. מנמיכים את חום התנור ל140 מעלות. מוזגים את הבלילה על התחתית פתי בר (מהפריזר), ושמים על מגש אמצעי בתנור. נותנים לאדים לעשות את שלהם. אופים כשעה- שעה ורבע. העוגה מוכנה כשהיא רוטטת מעט באמצע.

5. בינתיים מכינים את הזיגוג. טורפים היטב את השמנת והסוכר עד להעלמות מוחלטת של הגושים (ועוד קצת). שיהיה ממש חלק ומבריק. ב5 דקות האחרונות של האפיה, מוציאים את העוגה (שכזכור רוטטת מעט באמצע), ומוזגים את הציפוי בצורה אחידה על העוגה. שולחים לתנור ל5 דקות להתייצבות. מוציאים, ומקררים את העוגה לחלוטין.

6. מקשטים באוכמיות/ פירות יער ופיסטוקים, ומתענגים על כל ביס. בתיאבון!

דרג: