נישנושי סולת וגבינה פיקנטיים לחנוכה

נישנושי סולת וגבינה פיקנטיים לחנוכה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חנן מתכו

דרג:
נישנושי סולת וגבינה פיקנטיים לחנוכה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 ביצים
  • 1 בצל
  • 1 שום (שיניים) - כתושה
  • זנגביל - מגורר משורש טרי (כסנטימטר)
  • 250 גרם סולת
  • 100 גרם גבינה מלוחה או גבינת ברינזה מגוררת דק
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית/ות גראם מסאלה
  • 1 כפית/ות אבקת צ'ילי
  • 3.25 כפות חלב
  • מעט שמן לטיגון

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1.טורפים את הביצים בקערה.  2.קוצצים דק את הבצל, שן השום והג'ינגר ומוסיפים לקערה. 3.מוסיפים בהדרגה את הסולת והגבינה ומערבבים עד ליצירת תערובת חלקה.  4.מתבלים במלח ובשאר התבלינים ומוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב. התערובת תסמיך.
5.מחממים מעט שמן במחבת. כשהשמן חם מניחים בתוכו כף מהתערובת (אפשר לטגן בערך 5-6 כדורים בו זמנית) עד לתום התערובת. 6.את הכדורים יש לטגן עד שהן זהובות, כדאי להפוך פעם אחת כדאי שייטגנו היטב משני הצדדים.  7.מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.  מגישים חם.  

דרג: