ניוקי תרד ברוטב גבינת רוקפור ושמנת

מנה מושלמת וטעימה לכל אירוח - מנה שתהפוך את השולחן שלכם למיוחד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
ניוקי תרד ברוטב גבינת רוקפור ושמנת
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לניוקי:
  • 375 גרם גבינת תנובה 9%
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 600 גרם עלי תרד טריים (ללא הגבעולים)
  • 1-2 ביצים
  • 50 גרם פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
  • 1 כוס קמח
  • לרוטב:
  • 2 מכלי שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם גבינת קולאז’ רוקפור מגוררת
  • 50 גרם פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 100 גרם פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. להכנת הניוקי: מרפדים מסננת בבד כותנה, שמים את הגבינה, מציבים את המסננת בקערה, מעבירים למקרר ל-4 שעות או למשך לילה. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמתרככים. מסננים ממי הבישול, מחזירים לסיר ומיבשים על להבה בינונית 3 דקות. מסירים מהאש, קולפים ומועכים למחית חלקה (לא במעבד מזון).
2. שמים את עלי התרד בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות, מעבירים למים קרים ל-5 דקות, מסננים, סוחטים וטוחנים במעבד מזון. מעבירים לקערה, מוסיפים את גבינת תנובה המסוננת, תפוחי האדמה, גבינת פרמזן, ביצה וקמח. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ולשים לבצק שלא נדבק לידיים. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח.
3. צרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ, מגלגלים כל כדור בקמח ומניחים בתבנית מקומחת. מרתיחים בסיר מים עם 2 כפות מלח גס, מוסיפים את הניוקי לסיר ומבשלים עד שהניוקי צפים.
4. במקביל מכינים את הרוטב, שמים במחבת את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגבינות והפלפל השחור ומבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך. מעבירים את הניוקי בכף מחוררת למחבת עם הרוטב ומגישים מיד בעיטור גבינת פרמזן.
דרג: