ניוקי תרד

מתכון להכנת ניוקי תרד במטבח הביתי, מוגשים בעיטור גבינת פרמז'ן ועלי בזיליקום, מנה קלאסית במטבח האיטלקי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ניוקי תרד
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20-25 ניוקי

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 40 גרם חמאה
  • 1 חלמון
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח
  • 2 תפוחי אדמה
  • מלח גס
  • 250 גרם תרד שטוף

אופן הכנה:


1. מחממים את התנור לחום גבוה. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים עם כפית מלח גס עד שהם רכים, מעבירים לתבנית ואופים בתנור כ-15 דקות כדי לייבש אותם.
2. חולטים את התרד במים רותחים כ-3 דקות, מסננים, סוחטים בין כפות הידים, קוצצים דק בסכין ומניחים את התרד בצד עד שיצטנן.
3. קולפים את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים ומועכים למחית חלקה, מערבבים עם החמאה ומצננים קצת. מוסיפים את החלמון ולשים, מוסיפים חלק מהקמח ולשים, מוסיפים את התרד ולשים לתוך הבצק. אם הבצק רך מדי מוסיפים עוד מהקמח ולשים עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה.
4. מעצבים את הבצק לכדי כיכר.
5. מרתיחים מים בסיר גדול ורחב ומוסיפים מלח.
6. חותכים את כיכר הבצק ל-3-4 חלקים, ומגלגלים כל חלק על משטח מקומח "לנקניקים" ארוכים בעובי כ-2 ס"מ. חותכים כל נקניק בסכין חדה לפרוסות באורך כ-2 ס"מ מחליקים את הניוקי לתוך מים רותחים ממתינים עד שהם צפים ועוד כחצי דקה נוספת. מוציאים בכף מחוררת לתוך מסננת.
7. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים.
8. זורים על הניוקי גבינת פרמז'ן ובזיליקום, מגררים מעט אגוז מוסקט מלמעלה ומגישים.

דרג: