ניוקי פריזאי בגורגונזולה

ניוקי פריזאי בגורגונזולה, מנה שתקח אתכם לצרפת הקלאסית

מאת: אור ימיני

דרג:
ניוקי פריזאי בגורגונזולה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: ל-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף שטוחה חרדל דיז’ון
  • 1/4 כוס גבינת מוצרלה קשה מגוררת
  • 1/4 כוס גבינת ריקוטה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • לרוטב:
  • 30 גרם חמאה
  • 180 מ”ל (3/4 כוס) יין לבן יבש
  • 60 גרם גבינת גורגונזולה
  • מלח
  • לניוקי:
  • 180 מ”ל (3/4 כוס) מים
  • 6 כפות חמאה
  • 1 כוס קמח

אופן הכנה:

1. מכינים את הניוקי: מוזגים מים וחמאה לסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת כף עץ, עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הסיר.
2. מוסיפים את שאר חומרי הניוקי למעט הביצים ומערבבים במרץ. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים, עד שהן נטמעות לחלוטין ונוצרת בלילה אחידה שנפרדת מדפנות הסיר. מסירים מהאש.
3. מרתיחים 5 ליטר מים בסיר גדול וממליחים קלות. במקביל מכינים כלי גדול עם כ-4 ליטר מי קרח.
4. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף וחותכים פייה קטנה בקצה. מזליפים ניוקי קטנים לתוך המים הרותחים. בכל פעם חותכים את פס הבצק לפיסות צמוד לפייה בעזרת סכין דק. השניים הראשונים יידבקו קצת לסכין עד שהיא תתחמם. הבאים יילכו בקלות.
5. כשהניוקי צפים, מעבירים אותם בעזרת כף מחוררת למי הקרח, עד שהם מצטננים לחלוטין (כ-10 דקות). מעבירים למגבת.
6. מכינים את הרוטב ומגישים: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הניוקי ומשחימים קלות. מוסיפים יין לבן וגורגונזולה ומבשלים עד שהגבינה נמסה והרוטב מצטמצם מעט. ממליחים ומגישים.
 
דרג: