ניוקי ממולא בגבינה

ניוקי ממולא בגבינה עם רוטב עגבניות אפויות ואורגנו

מאת: עורך השף הלבן \

צילום: דני לרנר \

עיצוב: רותם ניר

דרג:
ניוקי ממולא בגבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לניוקי
  • 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני עד גדול, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 ביצה
  • 6 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 3 כפות קמח לבן
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • לרוטב
  • 8 עגבניות חתוכות לשישה משולשים
  • 2 ענפי אורגנו טריים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לקישוט
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
לניוקי:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה כ-20 דקות או עד שהם מתרככים.
3. מסננים היטב ממי הבישול, מניחים בתבנית ואופים כ-15 דקות כדי "לייבש" מעט את תפוחי האדמה.
4. בעזרת כף לפירה או מעבד מזון מרסקים את תפוח האדמה לפירה חלק.
5. מערבבים את הפירה עם הביצה, קמח תפוחי האדמה, אגוז המוסקט והקמח.
6. במידה והתערובת מעט דביקה מוסיפים קמח תפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל.
לרוטב:
1. מחממים תנור לחום בינוני (140 מעלות) ומרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את משולשי העגבניות עם השמן ועלי האורגנו (מניחים כמה עלים בצד לקישוט).
3. מתבלים ב-2/3 כפית מלח ומעט פלפל.
4. מסדרים בתבנית ואופים חצי שעה.
5. מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח.
6. יוצרים מתערובת תפוחי האדמה עיגולים שטוחים (דסקיות) בקוטר 2 ס"מ ומניחים בתוכן ½ כפית גבינת כנען.
7. סוגרים לגליל אליפטי קטן ומוארך בקוטר 1 ס"מ (ניתן לחרוץ עם המזלג קישוט על גבי הניוקי).
8. מעבירים את הניוקי לסיר ומבשלים כ-4 דקות או עד שהניוקי צפים.
9. מסננים את הניוקי ומשאירים בטמפרטורת החדר.
10. למחבת גדולה מעבירים את העגבניות והנוזלים מהתבנית ומוסיפים בעדינות את הניוקי.
11. מחממים שתי דקות ומגישים בעיטור עלי אורגנו טריים ופרמזן.
דרג: