ניוקי מוקפץ בשמנת , קישואים ומרווה

ניוקי מוקפץ בשמנת, קישואים ומרווה, מנה מפנקת שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ניוקי מוקפץ בשמנת , קישואים ומרווה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 400 גרם ניוקי
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32%
  • 4 כפות גדושות פתיתי פרמזן
  • עלים מ-2 ענפי מרווה, קצוצים גס מאוד
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1/3 כוס יין אדום

אופן הכנה:

1. מחממים כף שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל והקישואים, מוסיפים קורט פלפל שחור גרוס וצולים כ 6-8 דקות בחום בינוני.
2. מוסיפים את שיני השום והפטריות וצולים לעוד 2 דקות.
3. מרתיחים במקביל סיר עם מים וכפית מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים, מסננים.
4. מוסיפים לרוטב את היין האדום, ממשיכים לבשל מעל חום בינוני, עד שהרוטב מצטמצם לחצי מהכמות.
5. מוסיפים את השמנת, 2 קורט מלח, מעט אגוז מוסקט מגורר ואת המרווה ומערבבים קלות כ-5 דקות עד להסמכה.
6. מוסיפים את הניוקי, מערבבים קלות ויוצקים לצלחות האירוח.
7. מפזרים מעל לכל מנה פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן ומגישים.
דרג: